Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν (και) φέτος οι καταναλωτές, καθώς οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά, ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Νωθρή ακόμη η κίνηση στα κρεοπωλεία της Λάρισας, ενώ η μειωμένη παραγωγή και οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων δε δείχνουν να επηρεάζουν την αγορά, με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Κρεοπωλών Π.Ε. Λάρισας, Ευάγγελο Ρίζο, να αναφέρει στη ElassonaPressπως τα κρεοπωλεία είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στη ζήτηση που θα προκύψει.
«Η κίνηση είναι νωθρή, ωστόσο, αν και μας δυσκολεύει ως προς τον προγραμματισμό, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος κάνει τις αγορές του μόλις 3-4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα», θα πει, προσθέτοντας πως η τροφοδοσία γίνεται κανονικά παρά τις όποιες δυσκολίες.
Όσο για τις τιμές, το μοσχάρι έχει πάρει την… ανιούσα, με την αύξηση στην τιμή του να υπολογίζεται στο 30%, με τον κ. Ρίζο να επισημαίνει πάντως πως αν και ακριβότερο το μοσχαρίσιο κρέας παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Κρεοπωλών η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος θα κυμανθεί μεταξύ 15 – 17 ευρώ το κιλό, οι γαλοπούλες ελευθέρας βοσκής θα πωλούνται περί τα 10 έως και 12 ευρώ το κιλό, ενώ το χοιρινό για την παραδοσιακή τηγανιά θα κινηθεί στα 7 ευρώ.
«Το μοσχάρι αν και ακριβότερο παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου, ενώ ακολουθούν το χοιρινό, το κοτόπουλο και τέλος η γαλοπούλα», καταλήγει ο κ. Ρίζος, ευχόμενος καλές γιορτές και μια καλύτερη χρονιά για όλους.
















