By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Elassona PressElassona PressElassona Press
  • Αρχική
  • Αθλητικά
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ Εθνική
    • Τοπικό
      • Α’ Τοπικό
      • Β’ Τοπικό
      • Γ’ Τοπικό
    • Αγγλία
    • Γαλλία
    • Γερμανία
    • Ισπανία
  • Επικαιρότητα
    • Ελλάδα
    • Τοπικά
    • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Αγροτικά
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
Reading: Κουρέτας: Έτοιμος ο φάκελος για την πιστοποίηση του Χαλβά Φαρσάλων ώστε να πάρει τη θέση που του αξίζει στις αγορές
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Elassona PressElassona Press
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Αθλητικά
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ Εθνική
    • Τοπικό
    • Αγγλία
    • Γαλλία
    • Γερμανία
    • Ισπανία
  • Επικαιρότητα
    • Ελλάδα
    • Τοπικά
    • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Αγροτικά
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Elassona Press > Blog > Επικαιρότητα > Ελλάδα > Κουρέτας: Έτοιμος ο φάκελος για την πιστοποίηση του Χαλβά Φαρσάλων ώστε να πάρει τη θέση που του αξίζει στις αγορές
ΑρχικήΕλλάδαΕπικαιρότηταΛάρισαΤοπικά

Κουρέτας: Έτοιμος ο φάκελος για την πιστοποίηση του Χαλβά Φαρσάλων ώστε να πάρει τη θέση που του αξίζει στις αγορές

elassonapr
Last updated: 10 Σεπτεμβρίου 2024 20:22
elassonapr
11 μήνες ago
Share
SHARE

Την ολοκλήρωση του φακέλου για την πιστοποίηση του χαλβά Φαρσάλων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου, και τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Λάρισας, Σωτήρη Γιαννακόπουλο για την έναρξη της φετινής, 17ης Γιορτής Χαλβά, την προσεχή Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου.

«Πέρυσι, όταν είχα πάει στον Δήμαρχο του είχα υποσχεθεί ότι φέτος στη Γιορτή Χαλβά θα έχω έτοιμο τον φάκελο και αυτό έχει γίνει. Θα τον δώσω επίσημα το Σάββατο,στο πλαίσιο της Γιορτής για να κατατεθεί και να γίνει πλέον ο χαλβάς Φαρσάλων ένα πιστοποιημένο προϊόν αντίστοιχο του ΠΟΠ» τόνισε ο κ. Κουρέτας και -με την ιδιότητα του καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας- αναφέρθηκε στη διατροφική αξία του προϊόντος: «Ο χαλβάς είναι ένα πολύ παρεξηγημένο διατροφικό προϊόν ωστόσο έχει μεγάλη διατροφική αξία. Τα 100 γραμμάρια χαλβά καλύπτουν το 55% της ημερήσιας ανάγκης του ανθρώπου σε σίδηρο, το 48% σε μαγνήσιο, το 36% σε φώσφορο, το 32% σε χαλκό, το 18% σε ψευδάργυρο, και το 15% σε ασβέστιο ενώ βάσει πειραμάτων έχει αποδειχθεί ότι η πρωτεΐνη του χαλβά όχι μόνο περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα αλλά είναι ισορροπία για τη διατροφή και ιδιαίτερα εύπεπτη. Συμβάλλει επίσης στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Καλώ τον κόσμο να επισκεφτεί τη Γιορτή και να γευτεί το ιδιαίτερο αυτό προϊόν».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε «ότι ιστορικά ο χαλβάς μπήκε στην ελληνική διατροφή πριν από 800 χρόνια  και δεν έφυγε ποτέ, έμεινε σαν παραδοσιακό γλυκό» και πρόσθεσε με έμφαση: «Τώρα ερχόμαστε εμείς μετά από 800 χρόνια να του δώσουμε μια άλλη αξία. Έχει σημασία αυτό το πράγμα για όλη την περιοχή και για όλη τη Θεσσαλία».

Ο δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη 17η Γιορτή Χαλβά και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επμελητήριο Λάρισα για τη αρωγή στη φετινή διοργάνωση.

«Θέλω να  ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλο, δυο φορείς που σταθερά είναι αρωγοί και δίπλα στον Δήμο Φαρσάλων σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Φαρσάλων εδώ και 17 χρόνια θέλοντας να αναδείξει την αξία του προϊόντος διοργανώνει τη γιορτή του Χαλβά με τη συμμετοχή των χαλβαδοποιών ζαχαροπλαστών Φαρσάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο  Λάρισας και για πρώτη φορά και την ΠΕΔ Θεσσαλίας. Οι στόχοι της γιορτής Χαλβά είναι  η προβολή του τοπικού μας προϊόντος και δεύτερον η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα αυτό το τρίμερο. Αυτές οι εκδηλώσεις βοηθούν στην ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων. Το προϊόν είναι μοναδικό στην γεύση του και στην διατροφική του αξία όπως είπε ο κ. Περιφερειάρχης. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στις τριήμερες εκδηλώσεις 13 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, να δει από κοντά πώς παρασκευάζεται αυτό το τοπικό προϊόν, να το απολαύσει και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Εσκίογλου.

Εύσημα στην Περιφέρεια Θεσσαλία για την πρωτοβουλία πιστοποίησης του χαλβά, απέδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

«Το Επιμελητήριο στηρίζει πάντα τη Γιορτή Χαλβά. Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την  πρωτοβουλία  που ανέλαβε για την πιστοποίηση του προϊόντος ώστε να του δώσουμε ονομαστική προέλευση. Ο χαλβάς είναι το μεγαλύτερο brand name  και όμως πωλείται στα παζάρια.Θα πρέπει αυτό να αλλάξει , ώστε όπως είπε και ο Περιφερειάρχης το προϊόν να κατακτήσει τις αγορές» δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

You Might Also Like

e-ΕΦΚΑ: Από τις 7 Απριλίου ενεργοποιούνται νέοι κωδικοί πληρωμής εργοδοτικών εισφορών και ΚΕΑΟ

Συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής στο Πρότυπο ΓΕΛ Λάρισας

Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν: Στο «τιμόνι» της Κομισιόν για ακόμα μια πενταετία

Πανώλη: Συνεχίζεται η απαγόρευση των μετακινήσεων αιγοπροβάτων στην Π.Ε Λάρισας

Τρία Βραβεία Καινοτομίας για τα Αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ στα Food & Drink Innovation Awards 2025

TAGGED:ΕλλάδαΕπικαιρότιταΛαρισα
Share This Article
Facebook Email Print
Previous Article Η Λήδα Μανθοπούλου επέστρεψε στη Λάρισα: Επόμενος στόχος το χρυσό στο Λος Άντζελες (φωτ
Next Article Εγκαινιάζεται η έκθεση “Φιλόλαος 1923-2023” το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Find Us on Socials

© 2024 ElassonaPress
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?