By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Elassona PressElassona PressElassona Press
  • Αρχική
  • Αθλητικά
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ Εθνική
    • Τοπικό
      • Α’ Τοπικό
      • Β’ Τοπικό
      • Γ’ Τοπικό
    • Αγγλία
    • Γαλλία
    • Γερμανία
    • Ισπανία
  • Επικαιρότητα
    • Ελλάδα
    • Τοπικά
    • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Αγροτικά
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
Reading: Ψηλά στις προτιμήσεις το τηγανητό παγωτό
Share
Notification Show More
Font ResizerAa
Elassona PressElassona Press
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Αθλητικά
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ Εθνική
    • Τοπικό
    • Αγγλία
    • Γαλλία
    • Γερμανία
    • Ισπανία
  • Επικαιρότητα
    • Ελλάδα
    • Τοπικά
    • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Αγροτικά
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Elassona Press > Blog > Επικαιρότητα > Ελλάδα > Ψηλά στις προτιμήσεις το τηγανητό παγωτό
ΑρχικήΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ψηλά στις προτιμήσεις το τηγανητό παγωτό

elassonapr
Last updated: 2 Αυγούστου 2025 22:12
elassonapr
2 μήνες ago
Share
SHARE

Απλή συνταγή για 8 μπάλες παγωτού

Το τηγανητό παγωτό, με την τραγανή κρούστα και το παγωμένο εσωτερικό του, είναι από τα πιο απολαυστικά επιδόρπια, το οποίο σπανίως αποφασίζουμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι και γι’ αυτό δεν χάνουμε την ευκαιρία να το παραγγείλουμε όταν το συναντήσουμε στο μενού ενός εστιατορίου.

Ψάχνοντας, βρήκαμε έναν εύκολο και απολύτως επιτυχημένο τρόπο για να φτιάξουμε το δικό μας τηγανητό παγωτό, χωρίς λάδι, χωρίς τηγάνι και χωρίς αποτυχίες. Επιπλέον, η διαδικασία είναι απλή και φιλική ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.

Υλικά για 8 μπάλες παγωτού

4 φλιτζάνια παγωτό της επιλογής σας
3 φλιτζάνια δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
8 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιώντας το σκουπ, φτιάξτε 8 μπάλες παγωτού, τοποθετήστε τες σε δοχείο παγωτού βάλτε τες στην κατάψυξη.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα δημητριακά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το βούτυρο και τη βανίλια. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

Βγάλτε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και καλύψτε τες ομοιόμορφα με το ψημένο μείγμα. Τοποθετήστε τες ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε όπως είναι ή συνοδεύστε με άγλυκη σαντιγί ή λίγο σιρόπι σοκολάτας για επιπλέον απόλαυση.

ΠΗΓΗ

You Might Also Like

Υποκλοπές: Στις 5 Μαρτίου η δίκη των τεσσάρων για το Predator

Νέα επιδείνωση του καιρού από Κυριακή – Έρχεται ψυχρό μέτωπο με χιόνια

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Αποχώρηση Χαρίτση από το Προεδρικό Μέγαρο – Απορρίφθηκε αίτημα εισόδου του με Παλαιστίνιο πρόσφυγα

Αρχαιότητες στα Πλατανίδια Μαγνησίας…ένας γραμμικός περίπατος ντροπής

TAGGED:ΕλλάδαΕπικαιρότιτα
Share This Article
Facebook Email Print
Previous Article «Ο θάνατος του εμποράκου» και η Ματούλα Ζαμάνη στο 54ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Next Article Με ελληνική υπογραφή έρευνα για τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου

Find Us on Socials

© 2024 ElassonaPress
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?